دورية أكاديمية

La matière grasse du lait de dromadaire : composition, microstructure et polymorphisme. Une revue

التفاصيل البيبلوغرافية
العنوان: La matière grasse du lait de dromadaire : composition, microstructure et polymorphisme. Une revue
المؤلفون: Karray Nadia, Lopez Christelle, Ollivon Michel, Attia Hamadi
المصدر: Oléagineux, Corps gras, Lipides, Vol 12, Iss 5-6, Pp 439-446 (2005)
بيانات النشر: EDP Sciences, 2005.
سنة النشر: 2005
المجموعة: LCC:Oils, fats, and waxes
مصطلحات موضوعية: camel milk fat, fat globule, composition, MEB, DSC, X-ray diffraction, Oils, fats, and waxes, TP670-699
الوصف: In camel milk, fat, that represents about 3.6% of the composition, is dispersed in the form of globules, enveloped in a membrane, derived from the secreting cell and constituted by phospholipidprotein complexes. This review examines the present state of knowledge of the dromedary milk fat. The topics dealt with are : composition (fatty acids and triacylglycerols), microstructure, fat globule size distribution and polymorphism (thermal and structural properties).
نوع الوثيقة: article
وصف الملف: electronic resource
اللغة: English
French
تدمد: 1258-8210
1950-697X
العلاقة: https://doaj.org/toc/1258-8210Test; https://doaj.org/toc/1950-697XTest
DOI: 10.1051/ocl.2005.0439
الوصول الحر: https://doaj.org/article/998d9166336d45d5b84b645e3fd90f1aTest
رقم الانضمام: edsdoj.998d9166336d45d5b84b645e3fd90f1a
قاعدة البيانات: Directory of Open Access Journals
الوصف
تدمد:12588210
1950697X
DOI:10.1051/ocl.2005.0439